دکتر زهرا عاصمی
با سلام و خسته نباشید . من خانمی هستم 36ساله ، نیروی قراردادی یکی از شرکتها . در محیط کارمان ، هم خانمها و هم آقایان کار می کنند. من خیلی مواظب عفت و حیای خودم در محل کار هستم چه در ارتباط با خانمها چه در ارتباط با آقایان . با این حال یکی از همکارانم مدام با من شوخیهای نامناسب میکند، چه کنم؟ لطفا راهنمایی بفرمایید.
سلام و خداقوت به شما بانوی محترم که هم مهربانوی خانواده هستید و هم شاغل اجتماع .
اولا توجه داشته باشید که از شخصی سازی دوری کنید . منظور از "شخصی سازی" این است که فرد هر رفتاری را به خود منتسب کند مثلا در موضوع شما ، چه بسا ایشان با همه ، همین رفتار را دارند و حساسیت شما بی مورد است . ولی با این وجود به چند مورد توجه کنید :
الف ) خاموشسازی رفتار با بیتوجهی: گاه حساسیت نشان دادن شدید به یک مسئله سبب تقویت و تشدید آن میشود. برای خاموشسازی رفتارهای نامناسب باید در زمان انجام آن اعمال به رفتار فرد کاملا بیتوجهی شود حتی اگر این رفتار به دفعات زیاد تکرار شود. سعی کنید با بیتوجهی کامل به فرد مقابل در زمان شوخی نامناسب، رفتار وی را به مرور خاموش کنید. البته خاموشسازی نیازمند زمان زیاد و صبر شماست. اگرچه بیتوجهی کامل به رفتار همکاری که شوخیهای نابهجا میکند در آن موقعیت سخت است اما در این کار مداومت داشتهباشید و تا حصول نتیجه صبور باشید.
ب) آگاهسازی فرد شوخیکننده از ناراحتیتان : در موقعیتی مناسب ( نه در لحظه رفتار شوخی) به فردمقابل با شفافیت بگویید که از این حرکت وی ، چقدر ناراحت می شوید و انتظار دارید که ازین پس رعایت کنند.
ج) چون خودتان در متن نامه آورده اید که بر رفتار و عفت و حیای خودتان دقت و نظارت دارید ، لذا به این مورد اشاره نمی کنم .
موفق باشید.
2- سلام . ضمن تشکر ازروزنامه سرو ، من نوجوانی 19 ساله هستم . پشت کنکوری . ما تا حالا در مدرسه ، سخنرانیها و نصیحت های بزرگترها زیاد در مورد انتخاب دوست و پرهیز از دوست ناباب شنیده ایم و این مباحث تکراری ، امروز برای هر جوانی آزاردهنده است . من می خواهم در یک جمله شما بمن بگویید که مصداق دوست ناباب و دوری کردن از او چیست ؟ متشکرم .
سلام و سپاس و آرزوی موفقیت برای شما جوان ارزشمند ( خانم یا آقا ) . بسیار عالی اشاره کرده اید به این نکته که تکرار ، دلزدگی و بی تفاوتی آورده است . ولی متقابلا من هم طبق آیه شریفه قرآن ، اعلام می کنم در موارد مهم ، تذکر حتی اگر فراوان هم باشد سودمند است ( فذکر ان نفعت الذکری . 9آیه سوره اعلی ).
با این وجود چون فقط یک نکته درخواست کرده اید عرض می کنم : از افرادی که باعث اُفت و تنزل شما میشوند دوری کنید. ارتباط دوستی باید به گونهای باشد که به شما کمک كند، نه اينکه آسیب برساند. اوقات خود را با افراد خوب و خوشرفتار بگذرانید که باهوش، منظم و فعال بوده و موجب رشد شما بشوند . موفق و سربلند باشید.
3- سلام . سپاس از این کار خوب نشریه شما. این سوالها و جوابها ممکنه بدرد خیلیا بخوره. خدا خیرتون بده . خواهر من 27 سالشه و یه زندگی ناموفق داشته ، مدتی است خیلی فکری شده ، فکرای زیادی که دست خودش نیست و راجع به گذشته ش و ترس از آینده ش.همه افکارشم منفی هستن . اصلا هم به پزشک و دارو و .. اعتقادی نداره . لطفا کمک کنید. ممنونم .
سلام و سپاس متقابل از شما خواننده محترم و آرزوی سلامتی برای خواهر بزرگوارتان . افکاری که با این شرایط میفرمایید ممکن است نشانه وسواس فکری باشد . وسواس فکری نوعی اختلال است که فرد بدون اختیار، مطلب و موضوعی را مرتب در ذهن خود تکرار می کند. طی این اختلال، فرد تسلیم افکار مزاحم شده و دچار اضطراب و تنش می شود. برای درمان این اختلال روشهای روان درمانی و دارویی وجود دارد. اما در وضعیت خیلی خفیف می توان با شیوه های رفتاری از پیشرفت آن جلوگیری کرد.زمانی که این گونه افکار به ذهن هجوم می اورد بهتر است آنها را یادداشت کنند و اگر در طول روز دوباره دچار این حالت شدند به خودشان یادآوری کنند که قبلا آنها را یاداشت کرده اند. فعالیت های روزمره شان را افزایش دهند طوری که زمان خالی برای پرداختن به این افکار مزاحم باقی نماند. افزایش روابط اجتماعی و دوری از تنها ماندن می تواند به درمان این اختلال کمک کند. در صورتی که همکاری می کنند به یک مشاورو رواندرمان متبحر مراجعه فرمایید. موفق و خوشبخت باشید.
نظرات
- هیچ نظری یافت نشد.
نظر خود را اضافه نمایید
ورود برای ارسال نظر
ارسال نظر به عنوان مهمان